Haz

Çamlıca Kız Anadolu Lisesi ailesi olarak, tüm öğretmenlerimizin, velilerimiz ve öğrencilerimizin aileleri ve sevdikleriyle birlikte, güzel bir bayram geçirmeleri temennisiyle Ramazan Bayramlarını tebrik eder; milletçe birlik ve beraberlik içerisinde geçirebileceğimiz nice bayramlar dileriz.

Haz

Çamlıca Kız Anadolu Lisesi 2017-2018 Eğitim Öğretim yılını sayısız sportif başarılara, kültürel faaliyetlere ve projelere imza atarak başarılı bir şekilde sonlandırmıştır. Tüm Çamlıca Kız Anadolu Lisesi ailesine iyi tatiller diliyoruz. Kapanış Töreninde okul birincimiz Tuğba Dursun yaş kütüğüne adını çakmıştır. Kendisini tebrik eder başarılarının devamını dileriz. Ayrıca törende Çamlıca´nın Gizemli Bahçesi motif kitabımızın gerçekleşmesinde katkısı olan öğrencilerimize Görsel Sanatlar öğretmenimiz tarafından başarı belgeleri takdim edilmiştir.

Haz

Okulumuz Rehber Öğretmeni İsmail Şirin, Matematik Öğretmeni Fazlı Yamaç, Kimya Öğretmeni Yasemin Turhan ve Tarih Öğretmeni Emel Öztürk´ün tayinleri çıkmıştır. Okulumuza verdikleri emekten ötürü teşekkür eder, yeni okullarında başarılar dileriz.

ÇAMLICANIN GİZEMLİ BAHÇESİ
Ebru, Çini, Minyatür, Tezhip, Dokumacılık gibi Yüzyıllardır süre gelen Geleneksel Türk Sanatlarımızdan hareketle oluşturduğumuz ‘Çamlıcanın Gizemli Bahçesi’ adlı motif boyama kitabımızı Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Sinan Aydın’ a takdim ettik. ‘Çamlıcanın Gizemli Bahçesi’ kitabımızı herkesin keyifle boyamasını ve Geleneksel Sanatlarımıza sahip çıkıp, yaşatmasını diliyoruz.

Haz

Eğitimde Öncü Şahsiyeler Projesi kapsamında okulumuz Edebiyat Öğretmenleri eşliğinde öğrencilerimiz Necip Fazıl´ın Eyüp´teki kabrini ziyaret etmişlerdir. Pierre Loti´yi gezip Tarihi Yarımada´ya geçmişlerdir. Sultahmet Meydanı, Gülhane Parkı ve Topkapı Sarayını gezmişlerdir.

Haz

Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Batman´daki kardeşlerimizden mektuplar geldi.

Haz

Değerler Eğitimi Kulübü öğrencilerimiz danışman öğretmenleri eşliğinde Milli, Dini ve Kültürel Mirasımız temalı tarihi yarımada gezisi düzenlemiştir.

Haz

Doğa Bilimleri Derneği, okulumuz konferans salonunda öğrencilerimize seminer vermiştir. Kendilerine teşekkür ederiz.

May

Şehrimiz İstanbul´un Fethinin 565. yıldönümü okulumuz konferans salonunda düzenlenen programla kutlanmıştır.

May

Şehrim Üsküdar Yarışmasında 11-A sınıfı öğrencimiz Şevval Aydın kompozisyon dalında ikinci oldu. Şehrim Üsküdar ödül töreninde Şevval Aydın, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek elinden ikincilik ödülü olan 3.000 TL para ödülünü aldı. Öğrencimizi ve teşviklerini eksik etmeyen edebiyat öğretmenlerini tebrik ediyoruz.

May

Okulumuz öğrencileri Fizik Öğretmenleri eşliğinde İstanbul Teknik Üniversitesi nükleer bilgilendirme merkezine gezi düzenlemişlerdir.

May

Egitimde Öncü Şahsiyetler Projesi kapsamında Yahya Kemal ve Necip Fazıl sokağı çalismamiz konferans salonu koridorunda açılmıştır.

May

Okulumuz öğrencileri Görsel Sanatlar öğretmenleri eşliğinde Üsküdar Halk Eğitim Merkezi Cam Atölyesine gezi düzenlemiştir.

May

İngilizce Haftası kapsamında okulumuzda çeşitli ve renkli etkinliklerin yapılmasına devam edilmiştir. Bu çerçevede İngilizce oyun koridoru, dünya milletleri geçit töreni, karaoke yarışması, scrabble ve taboo turnuvaları düzenlenmiştir.

May

Çamlıca Kız Lisesi İngilizce Haftası ekinlikleri kapsamında Malta İstanbul Başkonsolosu Franklin Aquilina okulumuzu ziyaret etmiştir. Konferans salonunda öğrencilerimizle içten bir sohbet gerçekleştirmiştir. Kendisine okulumuza gelip öğrencilerimizin sorularına yanıt verdiği için teşekkür ederiz.