DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER ADASI GEZİMİZ

9 Haziran Perşembe günü Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü' nün  tertiplediği , Üsküdar Belediyesi'nin Valide Sultan gemisinde GİS-B ve "Tanpınar ile İstanbul'a Yolculuk" projesi öğrencilerini ağırladığı bu gezi etkinliğinde rota Demokrasi ve Özgürlükler Adası namı diğer Yassıada idi .

27 Mayıs 2020 tarihinde restorasyon işlemleri tamamlanan ve bir açık hava müzesine dönüştürülen Yassıada , içerisinde bulunan müzeler ve tarihi Bizans eserleriyle dönem tarihine ışık tutmaktadır .

Okulumuz öğrencileri , rehberler eşliğinde Adnan Menderes müzesini ve Demokrasi Ve Özgürlükler müzesini gezdiler , Hasan Polatkan spor salonundaki mahkeme simülasyonunu izlediler .

Dönemin Deniz kuvvetleri Komutanlığı tarafından kullanılan ve şimdilerde adı Hasan Polatkan Müzesi olan bu mahkeme salonu , görsel efektler ve dönemin siyasi isimlerinin heykelleriyle oldukça gerçekçi bir deneyim kılmaktadır.  Öğrencilerimiz bu gezi ile Demokrasi ve Özgürlükler müzesinde yakın dönem Osmanlı ve Türkiye cumhuriyetinin önemli siyasi olaylarını ve şahıslarını anlatan bir sergiye tanık olmuşlardır.

13.06.2022 67

13-06-2022