Çamlıca Kız Anadolu Lisesi

Acıbadem Cad. No131 Üsküdar/İstanbul
Vizyon
Ulusal ve uluslararası eğitim dünyası ile örgütsel bağları kurabilmiş, kurumsal kültürü ve kimliği güçlü, örgütsel bağlılık ve aidiyetin yüksek olduğu, ülkemizdeki nitelikli ortaöğretim kurumları ile eşdeğer bir eğitim ve öğretim kurumu olmak.
Misyon
Çamlıca Kız Anadolu Lisesi olarak biz; Atatürk ilke ve devrimlerini ve bu çizgide bir demokrasi ve barış anlayışını benimsemiş,yaşamın her boyutunda etkin olarak yer alan ve zamanı iyi kullanabilen, ilişkilerinde; dürüstlüğü, güveni, hoşgörüyü esas alan ve etkili iletişim kurabilen, kendisiyle barışık, sağlıklı bir güven duygusu ve özdenetim geliştirmiş, estetik duygusu-görüşü gelişmiş ve bunu yaşamına yansıtabilen, anadilini ve evrensel dillerden Fransızca ve İngilizceyi etkili biçimde kullanabilen, kendi toplumsal değerlerinin evrensel değerler içindeki önemini görebilen ve bu değerlerin gelişimi konusunda mücadele edebilen, kendisine ve insanlığa karşı sorumluluklarını yerine getiren ve doğal çevreyle uyum içinde yaşayabilen (sağlıklı bir çevre bilincine sahip), bilgiyi gelişimin, yetkinliğin ve saygınlığın kaynağı olarak gören bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
2014-2015 Eğitim öğretim yılı Eğitimde İyi Örnekler Projemiz 1500 proje içinden ilk 33 e girerek sergilenmeye değer bulundu. Sportif faaliyetlerde İlçe ve İl birinciliklerimiz bulunmaktadır. 2014-2015 Eğitim öğretim yılı ÖSYS sonuçlarına göre üniversiteye yerleşme oranı % 88´dir. 2011/2012 öğretim yılında mezun olan 110 öğrenciden 93´ü çeşitli üniversitelerin lisans bölümlerine yerleşmiştir. Düz liseler arasında 2010/2011 öğretim yılında mezun olan öğrencilerimiz, üniversiteye yerleşme oranında İstanbul´da il ikincisi olmuştur.
Öğretim Şekli :Tekli
Doğalgaz-Kalorifer
Diğer
İngilizce, Fransızca (İkinci Yabancı Dil)
Pansiyon Bilgileri
Pansiyon Mevcuttur. Okula yerleşmeye hak kazanan öğrencilerden belirtilen zaman diliminde başvuruda bulunan öğrenciler arasından mevzuat hükümleri doğrultusunda yapılan elemede hak kazanan öğrenciler kalabilmektedir.
2 - 76 metre kare kapalı alan. Görev tahsisli lojmanlardır.
Ulaşım
Okulumuz Acıbadem Caddesi üzerinde yer almaktadır. İETT otobüsleri ve Üsküdar ve Kadıköy yönünde minibüs seferleri okulumuz yakınından geçmektedir. Otobüs seferleri ile ilgili ayrıntılı bilgi için İETT sayfasını kontrol etmeniz önerilmektedir.
Okulumuzda servis taşımacılığı mevcuttur.
Acıbadem Mh. Acıbadem Cad. No:131 Üsküdar/İstanbul
17 km. - 5 km.
Kontenjan Bilgileri
2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Kontenjan bilgileri aşağıda belirtilmiştir 9. sınıf: 5 Şube- 170 öğrenci 10. sınıf: 8 Şube- 305 öğrenci 11. sınıf: 6 Şube- 201 öğrenci 12. sınıf: 4 şube- 80 öğrenci
Taban-Tavan Puan Bilgileri
TABAN PUAN BİLGİLERİ (2016-2017) 9. SINIF: 389,138 10. SINIF: 332,428 11. SINIF: 320,900 12. SINIF: 293,595
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu
ÖSYS sonuçlarına göre üniversiteye yerleşme oranı % 88´dir.
Sportif Etkinlikler
Voleybol, Futbol, Futsal, Basketbol, Masa Tenisi,Yakan Top, Oryantring ve Dart Takımları mevcuttur. 2015-2016 eğitim öğretim yılında Yakan top, Basketbol ve Voleybol Üsküdar Birinciliği, Dart İstanbul birinciliği dereceleri kazanılmıştır. Okçuluk ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.
Proje Çalışmaları
YÜRÜTÜLEN PROJELER: E-twinning projeleri Hareketli Yaşama Destek Projesi, Sağlık Okuryazarlığı Projesi, Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi, Misafirim Öğretmenim Projesi, Eğitimde Öncü ve Örnek Şahsiyetler Projesi
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
E-twinning projeleri
Diğer Hususlar
Okulumuz bahçe alanı 30.000 m2´dir.