Mrt

Eğitimde Öncü ve Örrnek Şahsiyetler Projesi kapsamında Profesör Doktor Fuat Sezgin´in hayatı ve eserleri hakkında okulumuz öğrencilerine bir seminer düzenlendi.

Mrt

Devlet Tiyatroları Üsküdar Tekel Sahnesi´nde gerçekleşen "Romeo ve Juliet" isimli oyuna okulumuz öğrenci ve öğretmenleri katılım sağlamışlardır.

Mrt

Çamlıca Kız Anadolu Lisesi olarak 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Gününü de unutmadık. Öğrencilerimiz arasında farkındalığı arttırmak için Üsküdar Belediyesi Tebessüm Kafeye gittik.

Mrt

Okulumuz Çanakkale Zaferi etkinliklerinden bir diğeri de öğrencilerimizin hazırladığı gölge oyunu olmuştur. Çanakkale ruhunu ve vatan sevgisini öğrencilerimiz bir kez daha dile getirmiştir. Öğrencilerimizle gurur duyuyor ve kendilerine teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuz, İstanbul Erkek Lisesi İELEV Özel Lisesi’nde 16-19 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenen Ulusal Gençlik Forumu “İELEV Forum’18” konferansına katıldı. Konferansta Türkiye’nin her yerinden bir araya gelen lise ve üniversiteli gençler ülkemizin ve dünyamızın karşı karşıya olduğu sorunlara çözümler üretmeye çalıştılar. Aynı zamanda yaratıcılık, iletişim, birlikte çalışma ve tartışma becerilerini geliştirdiler. Avrupa ve Türkiye gündemindeki konularını tartışıp, vardıkları sonuçları bir çözüm taslağı içinde yayımladılar. Bu çözüm taslaklarının TBMM başta olmak üzere ilgili resmi kurumlara ve sivil toplum örgütlerine iletilmesi planlanan forumda okulumuzu, Kadın Hakları Komitesinde Melike Kayar, İç Güvenlik Komitesinde Yaren Aktı ve Ekonomi Komitesinde Damla Konuk temsil ettiler. Öğrencilerimizi komitelerdeki başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferini okulumuz konferans salonunda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutladık. Ayrıca vatanımız uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi gururla yâd ettik. Okulumuz bir kez daha Çanakkale Geçilmez ruhunu hissetti ve hissettirdi. Etkinliklerin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz öğrencilerine AFAD görevlileri Taşkın ELDEMİR ve Sercan VARDAR tarafından Temel Afet Bilinci Eğitimi verilmiştir. Öğrencilerimize afet öncesi, esnası ve sonrasında neler yapmaları gerektiği kısaca anlatılmıştır. Eğitimi veren AFAD görevlilerine teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz Pi Günü etkinliklerinden biri olarak bugün çok amaçlı salonumuzda sınıflar arası bilgi yarışması düzenlenmiştir.

Mrt

Okulumuz 9. ve 10. sınıf öğrencilerine teknoloji bağımlılığı konulu seminer verilmiştir. Seminer Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü görevlisi Sosyal Hizmet Uzmanı Münevver Yıldız tarafından verilmiştir. Teknoloji bağımlılığı ve bu bağımlılıktan kurtulma yolları anlatılmıştır.

Mrt

14 Mart Dünya Pi sayısı Günü okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlanmıştır.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü müasebetiyle Değerler Eğitimi Kulübümüz, Edirnekapı Şehitliği ve Mehmet Akif Ersoy´u kabri başında anma etkinliği düzenlemiştir. Etkinlik kapsamında Eyüp Camii, Pierre Loti ve 15 Temmuz Şehitleri Anıtını da ziyaret etmişlerdir.

Mrt

Okulumuz Rehberlik Servisi mesleki rehberlik çalışması olarak üniversite tanıtım gezilerine bir yenisini eklemiştir. 11. sınıf öğrencilerimizle beraber Acıbadem Üniversitesi´ne gezi düzenlemişlerdir.

Mrt

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün düzenlediği Gençlerin Dilinden Mehmet Akif Sempozyumu´na katıldık.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü törenimiz okulumuz konferans salonunda gerçekleşti.

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, okulumuzda çeşitli ve renkli etkinliklerle kutlanmıştır. Fotoğraf sergisi, farklı pano çalışmaları ve salon programı düzenlenmiştir.