Çamlıca Kız Lisesi

Vizyon: Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olan, uluslararası projelerde yer alarak 21. yüzyıl bilgi toplumunu hedefleyen, ulusal-uluslararası eğitim dünyası ile örgütsel bağlarını kuvvetlendiren, başarılarıyla eğitimde fark yaratan öncü bir okul olmak.

Misyon: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duyan, Atatürkçü düşünce sistemine bağlı, evrensel ve milli değerleri özümsemiş, öğrenmeyi öğrenmiş, insan haklarına ve çevreye saygılı, çağdaş girişim ve değişimlere açık, yenilikçi, aydın, özdenetim ve özgüveni yüksek bireyler yetiştirmek.

Başarılar: Okulumuz 2021-2022 ve 2022-2023 eğitim öğretim yılları için ETwinning Ulusal Kalite etiketi almıştır. Avrupa Kalite Ödülüne adaydır. E-safety label almıştır. Ulusal spor turnuvalarında dereceleri bulunmaktadır. Ulusal yarışmalarda dereceleri bulunmaktadır.

Isınma: Doğalgaz-Kalorifer
Yabancı Dil: İngilizce (Birinci Yabancı Dil), İspanyolca(İkinci Yabancı Dil)
Lojman: 2 - 76 metre kare kapalı alan. Görev tahsisli lojmanlardır.
Servis Bilgisi: Okulumuzda servis taşımacılığı mevcuttur.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: TABAN PUAN BİLGİLERİ (2022-2023) 9. SINIF: 388,1842 10. SINIF: 371,8453 11. SINIF: 389,9154 12. SINIF: 417,9107
Okulun Sınav Başarı Durumu:
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: ÖSYS sonuçlarına göre üniversiteye yerleşme oranı 2022 YKS için %48 dir. Öğrencilerimiz yerleşebilecek puanı almakla birlikte istedikleri üniversiteye yerleşmek için yeniden hazırlanmayı tercih etmiştir.
Sportif Etkinlikler: Voleybol, Bocce, Masa Tenisi, Yakan Top ve Dart Takımları mevcuttur. Yakan top, Basketbol, Voleybol. Dart Üsküdar Birinciliği, Dart İstanbul birinciliği dereceleri kazanılmıştır.
Bilimsel Etkinlikler: Tubitak Projeleri, Bilimsel Proje Yarışmaları
Proje Çalışmaları: YÜRÜTÜLEN PROJELER: E-Twinning projeleri Uluslararası Kardeş Okul Projeleri
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: E-twinning projeleri, yurt dışı kardeş okul projeleri, Uluslararası proje ve sempozyum çalışmaları
Kontenjan Bilgileri: e-okul sisteminden güncel bilgi edinilebilir
Diğer Hususlar: Okulumuz bahçe alanı 30.900 m2´dir.

WEB - https://camlicakal.meb.k12.tr

Adres - Acıbadem Mh. Acıbadem Cad. No131/18 Üsküdar/İstanbul

Öğretim Şekli :Tekli

Yerleşim Yeri - Acıbadem Mh. Acıbadem Cad. No:131 Üsküdar/İstanbul

Adres - Acıbadem Mh. Acıbadem Cad. No131/18 Üsküdar/İstanbul

Ulaşım Okulumuz Acıbadem Caddesi üzerinde yer almaktadır. İETT otobüsleri ve Üsküdar ve Kadıköy yönünde minibüs seferleri okulumuz yakınından geçmektedir. Otobüs seferleri ile ilgili ayrıntılı bilgi için İETT sayfasını kontrol etmeniz önerilmektedir. Metro ve Metrobüs Acıbadem durakları okulumuza yürüme mesafesindedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 17 km. - 5 km.