Yeni E-twinning Projemiz

Vatan Sevgisi ve Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz konulu E-Twinning Projemize başlıyoruz. Partneri olduğumuz projenin detaylarını haberimizin devamından öğrenebilirsiniz.

VATAN SEVGİSİ VE ŞEHİT ÖĞRETMEN NECMETTİN YILMAZ

Proje hakkında

Projemiz gençlerin vatan sevgisinin pekişmesi, öğretmenlik mesleğinin kutsallığını görebilmesi, ülkesini ve milletini seven bireyler olması, bu amaçla çalışanların ve hizmet verenlerin farkında olması esaslarına dayanmaktadır.

Hedefler

* Gençlerde vatan ve millet kavramlarında farkındalık yaratmak
* Gençlerin öğretmenlik mesleği hakkında bilgi edinmesini sağlamak
* Gençlerin hayal güçlerini geliştirmeyi sağlamak
* Gençlerin okuma, yazma ve dil becerilerini geliştirmesini sağlamak
* Gençlerin birlikte çalışma ve sosyalleşme seviyesini artırma
* Gençlerin vatan sevgisi ve öğretmenlik mesleği arasında bağ kurmasını sağlamak
* Gençlerin Şehit Öğretmen Necmettin YILMAZ ‘ı tanımasını sağlamak

Çalışma süreci

Eylül 4. Hafta:
* Proje anlatılarak ekipler oluşturulacak
Ekim:
* Proje için logo ve poster çalışması yapılacak
* Öğrenci ekiplerine ‘’Vatan Sevgisi’’ konusunu içeren bir film izletilerek öğrencilerin duygusal yönden hazır bulunuşlukları sağlanacaktır.
* Öğrencilerin ‘’Vatan Sevgisi ve Öğretmenlik Mesleği’’ hakkında bilgi toplayarak araştırma yapması sağlanacaktır.
Kasım:
* Öğrenci ekiplerinin kendi okullarından veya farklı bir okuldan, ülkemizin farklı bölgelerinde görev yapmış bir öğretmenle röportaj yapması sağlanacaktır.
* Öğrenci ekiplerinin Şehit Öğretmen Necmettin YILMAZ hakkında bilgi toplama sağlanılacak.
* Şehit Öğretmen Necmettin YILMAZ başlıklı pano çalışması yapması sağlanacaktır.
* Şehit Öğretmen Necmettin YILMAZ anısına, onla ilgili resim, müzik, şiir, kompozisyon, film ve benzeri gibi çalışmalar yapması sağlanılacaktır.
Aralık:
* Proje sürecinde yapılan tüm etkinlik ve çalışmalar Web 2.0 araçları kullanılarak E-Kitap haline getirilecektir.

Beklenen sonuçlar

* Gençler Şehit Öğretmen Necmettin YILMAZ ‘ı tanıyacaktır
* Gençlerin yaratıcı düşünme becerileri gelişecektir
* Vatan sevgisi pekiştirilecektir