HAZIRBULUNUŞLUK SINAVI

2019-2020 Öğretim yılında 9. sınıf öğrencilerimize İstanbul Ölçme Değerlendirme Merkezi koordinasyonunda il genelinde hazır bulunuşluk sınavı yapılacaktır.

06.09.2019 376

2023 Eğitim Vizyonu'nda yer alan ''Ölçme değerlendirmede süreç ve sonuç odaklı bütünleşik bir anlayış ortaya konulacaktır.' 'maddesi kapsamında İstanbul Ölçme Değerlendirme Merkezi koordinasyonunda il genelindeki tüm resmi ortaokullarda 5.Sınıfa ve  resmi liselerde9.Sınıfa başlayacak olan öğrenciler için hazırbulunuşluk uygulaması Valilik Onayı ile uygun görülmüştür.

12 Eylül 2019 Perşembe günü Türkçe ve Fen Bilimleri derslerinden,17 Eylül 2019 Salı günü Matematik ve İngilizce derslerinden hazırbulunuşluk uygulaması yapılacaktır.9.Sınıf Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerine ait hazırbulunuşluk uygulaması fen bilimleri adı altında yapılacaktır.

Hazırbulunuşluk uygulaması notlandırma ve sıralama amacı olmaksızın eksik öğrenmelerin tespiti ve bu eksikliklerin giderilmesi amacını taşımaktadır.

Hazırbulunuşluk uygulamasına katılmayan öğrenciler için telafi sınavı yapılmayacaktır.

Sınav Yönergesi için tıklayınız.

Tanıtım filmi için tıklayınız.

Kaynak: İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü